🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59
10 minuten weerstandsband buik-training

10 minuten weerstandsband buik-training

Verstevig je hoge, schuine en lage buikspieren in slechts 10 minuten, en dat met slechts één hulpmiddel.

Weerstandsbandtrainingen maken het gemakkelijk om je spieren te versterken en strak te krijgen zonder extra impact op je gewrichten. De banden zijn gemakkelijk mee te nemen tijdens het reizen, en je kunt bijna overal een snelle training doen, zelfs als je weinig tijd hebt.

Hieronder vind je drie van mijn favoriete weerstandsband oefeningen voor je buikspieren. De hele routine zal je core in slechts 10 minuten trainen, elk deel van je buik train je in 3 minuten en dan heb je nog wat tijd om de band te verplaatsen tussen de oefeningen. Vergeet niet uit te ademen wanneer de spanning in je weerstandsband het grootst is en adem in wanneer het het lichtst is.

Rek de weerstandsbanden nooit verder uit dan een veilige positie. Voeg liever een tweede band toe om de weerstand te verhogen of verander de band in een band met een grotere spanning.

Klaar om te beginnen?

Voor de zij-buikspieren
zij buikspieren trainen

Ik raad aan om een deuranker te gebruiken die in een deurkozijn schuift (deze word standaard meegeleverd in onze weerstandsbanden set -Home Gym-). Zet de weerstandsbanden op heuphoogte om je op je buik te richten. Houd beide handvatten bij elkaar en trek je handen naar rechts, twee seconden vasthoudend. Herhaal 12 keer en schakel dan naar links. Doe aan elke kant een tweede set en om het af te maken een derde set.

Om het moeilijker te maken:  probeer een zwaardere band, doe een stap verder naar achter, of werk tot 20 herhalingen in plaats van 12. Je kunt ook variëren door de handvatten lager en vervolgens hoger te zetten voor de tweede en derde set. Strek niet te ver uit, behoud de focus op je core en probeer niet om met je armen of rug mee te helpen.

Voor de lage buikspieren
lage buikspieren trainen blog

Met het deuranker onder de deur, schuif je je schoenen door de handvatten van je weerstandsband.

Ga op je rug liggen met je voeten naar de deur. Breng één knie per keer naar je borst en strek hem dan weer uit. Herhaal met je andere been - net zoals je een fietscrunch doet, maar zonder je schouders van de grond te tillen. Herhaal dit voor drie sets van 20 herhalingen terwijl je de onderkant van je rug tegen de vloer drukt; dit zal uw ruggengraat stabiliseren en rugpijn tijdens of na deze routine voorkomen.

Om het moeilijker te maken: Voeg herhalingen toe of schakel over naar een band met meer weerstand.

Voor de hoge buikspieren
hoge buikspieren trainen

Met het deuranker laag onder de deur door, ga je op je rug liggen met je hoofd het dichtst bij de deur, je knieën gebogen en je voeten op de grond. Houd de handgrepen van de weerstandsband boven je borst en beweeg je hoofd richting je knieën, duw de banden naar voren langs je knieën om de spanning te verhogen. Je schouders komen van de grond; duw je onderrug tegen de vloer. Voel hoe je bovenste buikspieren samentrekken en houd dit twee tellen vast. Breng je handen terug naar je borst terwijl je weer gaat liggen. Herhaal dit voor drie setjes van 15 herhalingen. Probeer je nek zo ontspannen mogelijk te houden; beweeg vanuit je schouders, trek niet met je nek.

Om het moeilijker te maken: Schakel over naar een band met meer weerstand of span je buikspieren langer aan.


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated