🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59

Wat is een Gua Sha Massage?

De kans is aanzienlijk groot dat je een tijdje geleden de term Gua Sha Massage voorbij hebt zien komen, je bent immers niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Gua Sha is een speciale techniek binnen de alternatieve geneeskunde die gebruikt wordt om het lichaam helemaal te laten ontspannen. Door aan scraping te doen zal het weefsel in de spieren los worden gemaakt, dit bevordert de bloedsomloop. Mocht je er achter willen komen wat een Gua Sha massage precies is dan raden wij je aan om snel verder te lezen. In dit artikel gaan we namelijk veel dieper in op de werkwijze achter de Gua Sha behandelingen!

Wat is Gua Sha eigenlijk – alternatieve geneeskunde

Goed, laten we maar eens kijken naar de belangrijkste vraag. Wat is een Gua Sha Massage
eigenlijk? Gua Sha is een natuurlijke, alternatieve therapie waarbij je jouw huid afschraapt met een massagemiddel. Dit wordt gedaan om de bloedsomloop te verbeteren. Dit schrapen noemen we ook wel ‘scraping’. Deze oude Chinese genezingstechniek kan ontzettend veel voordleen met zich meebrengen. Zo wordt een Gua Sha Massage bijvoorbeeld gebruikt om bepaalde chronische pijnklachten te verminderen. Bij Gua Sh zal een specialist met korte of lange slagen over je huid schrapen. Deze scraping zorgt ervoor dat de microcirculatie van het zachte weefsel gestimuleerd zal worden, dit bevordert als gevolg weer de doorbloeding. De specialist brengt massageolie aan op je huid en gebruikt een specifiek instrument om je huid te behandelen. Hier kan ook een cupping master voor gebruikt worden, we komen hier straks nog een op terug.

Het in balans brengen van je Chi

Zoals je waarschijnlijk wel weet draait het bij Chinese geneeskunde niet alleen om het lichaam, ook de geest speelt een belangrijke rol. Dit is bij een Gua Sha Massage dan ook niet anders. Gua Sha is bedoeld om stagnerende energie in het lichaam aan te pakken. In China noemen ze deze energie ook wel Chi. Deze Chi kan zorgen voor ontstekingen in het lichaam, aldus de oude Chinese geneeskunde. Deze ontstekingen kunnen vervolgens zorgen voor chronische pijn. Volgens de Chinese geneeskunde kan Gua Sha helpen om deze energie weer door het lichaam te laten stromen. Gua Sha wordt over het algemeen uitgevoerd op de rug, billen, nek, armen en benen van een persoon. Echter komt het ook wel eens voor dat je gezicht onder handen wordt genomen tijdens de behandeling.

Voor wie is een Gua Sha Massage geschikt?

Over het algemeen is het zo dat iedereen baat kan hebben bij de Gua Sha behandelingen. Echter is het wel zo dat de ene groep meer baat heeft bij Gua Sha dan de ander. Als je veel sport is Gua Sha een van de beste soorten behandelingen die je maar kunt krijgen. Dit komt voornamelijk door het feit dat er al snel ontstekingen kunnen ontstaan in het lichaam wanneer je zwaar aan het trainen bent. Door middel van een Gua Sha massage is het mogelijk om de risico’s op blessures te verminderen. Dankzij de professionele scraping zullen jouw spieren net even wat beter herstellen dan voorheen.

Is een Gua Sha Massage eigenlijk wel veilig?

Als een natuurlijk genezende behandeling is Gua Sha aan te merken als veilig. Het is niet de bedoeling dat het pijnlijk is, hier hoef je je dus geen zorgen over te maken. Wel is het zo dat een Gua Sha Massage het uiterlijk van je huid veranderen. Omdat er met een speciaal instrument over de huid wordt gewreven of geschraapt, kunnen kleine bloedvaatjes in de buurt van het oppervlak van je huid barsten. Dit kan leiden tot blauwe plekken op de huid en kleine bloedingen. Kneuzingen verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Sommige mensen hebben er wat langer last van. Mocht je nu ergens een wondje hebben opgelopen na de Gua Sha Massage dan is het van belang om deze te desinfecteren. Wij raden je aan om geen Gua Sha Massage te nemen als je de afgelopen zes weken een operatie hebt gehad, dit gezien het feit dat je huid dan al wat zwakker is dan de normale huid.

Mocht je een partner hebben die het leuk vindt om je te masseren dan kun je zelf thuis ook een Gua Sha Massage ondergaan. Het makkelijkste is om hiervoor een cupping master te bestellen. Door middel van de cupping master zal je veel makkelijker aan scraping kunnen doen. Tijdens het schrapen van de huid wordt het weefsel onder de huid helemaal losgemaakt door de zuig en tril functie. Dit maakt het mogelijk om jouw spieren echt even te laten ontspannen. Ideaal na een zware trainingssessie!


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated