🎁 Vandaag gratis verzending vóór 23:59

Wat is cuppen? En werkt dit echt tegen cellulitis?

We zien dat er op dit moment enorm veel mensen kennis maken met cuppen. De kans is groot dat je hier wel eens een keer een filmpje van hebt gezien. Dit zijn de glazen bollen die op mensen hun  rug worden geplaatst. Vandaag de dag is het echter ook mogelijk om zelf aan cupping te doen door middel van de  Cupping Master. Mocht je niet weten wat cuppen is en hoe het precies werkt dan raden wij je aan om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk alle belangrijke informatie voor je verzameld die handig kan zijn bij het maken van een keuze. Dankzij deze informatie zal je er binnen no time achter komen waarom er eigenlijk zoveel mensen zijn die kiezen voor een cupping massage!

Wat is cuppen – de betekenis van cuppen

Straks laten we je zien op wat voor manier cuppen eigenlijk werkt. Maar voor het zover is doen we er verstandig aan om eerst stil te staan bij de volgende vraag: wat is cuppen eigenlijk? Cupping is een oude vorm van alternatieve geneeskunde waarbij een therapeut speciale cups op je huid zet. Dit doet hij voor een paar minuten om zuiging te creëren. Mensen kiezen onder andere voor cuppen voor het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de doorbloeding en als een soort van diepgaander weefselmassage.  Cupping therapie is op dit moment misschien trendy, maar het is zeker niet nieuw. Het gaat terug tot de oude Egyptische, Chinese en Midden-Oosterse culturen. Een van de oudste medische leerboeken ter wereld, de Ebers Papyrus, beschrijft hoe de oude Egyptenaren in 1.550 v.Chr. al de cupping therapie gebruikten. Dit laat wel zien dat de voordelen al voor een lange tijd bekend zijn.

Hoe werkt cuppen eigenlijk?                            

Het is tijd om te kijken naar de werkwijze achter de cupping massage. Er zijn verschillende soorten cupping methodes. Je kunt kiezen voor de droge en natte massages. Tijdens beide soorten cupping zal je therapeut een brandbare stof zoals alcohol, kruiden of papier in een kopje stoppen en in brand steken. Als het vuur uitgaat, zet hij de beker ondersteboven op je huid. Als de lucht in de beker afkoelt, creëert hij een vacuüm. Dit zorgt ervoor dat je huid opstijgt en dat je bloedvaten zich uit zullen gaan zetten. De beker blijft over het algemeen tot 3 minuten op zijn plaats. Een modernere versie van cupping maakt gebruik van een rubberen pomp in plaats van vuur om het vacuüm in de cup te creëren. Soms gebruiken therapeuten silicone cups, die ze van plaats naar plaats op uw huid kunnen verplaatsen voor een massage-achtig effect.

Natte cupping zorgt voor een milde zuiging door een kopje ongeveer 3 minuten op zijn plaats te laten zitten. De therapeut verwijdert dan de beker en gebruikt een kleine scalpel om lichte, kleine snijwonden op je huid te maken. Vervolgens doet hij of zij een tweede zuiging om een kleine hoeveelheid bloed af te zuigen. We laten je aan het einde van dit artikel zien op wat voor manier je zelf met cupping aan de slag kunt gaan bij jou in huis!

De voordelen van een cupping massage

Wanneer je kiest voor een cupping massage zal je ontzettend veel voordeel kunnen ondervinden. Om het net even wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder de belangrijkste voordelen van cuppen voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

  • Een verbeterd immuunsysteem – een van de voordelen van cuppen is dat het je immuunsysteem kan versterken. Doordat het lichaam wordt geprikkeld om zichzelf te herstellen en te genezen zal je minder snel last hebben van allerlei kwaaltjes. Dit natuurlijke genezingsproces kan je echt een stuk gezonder laten lezen. Mensen die kiezen voor cupping geven aan minder last te hebben van koorts en verkoudheid.
  • Verminderde pijn – een ander voordeel van een cupping massage is dat het pijn kan verhelpen. Dit zal met name gelden voor pijn in je spieren of gewrichten. Deze speciale behandeling staat bekend om de ontstekingsremmende werking, dit maakt het een prima aanvulling voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van artrose. Wij raden je alleen wel aan om het altijd even met je huisarts te over leggen. Op die manier weet je zeker dat je veilig te werk kunt gaan.
  • Een gladde huid – wist je dat cuppen kan helpen om je een gladde huid te bezorgen? Doordat het cuppen de bloedcirculatie kan verbeteren is het mogelijk om de ouderdom tegen te gaan. heb je fijne lijntjes of rimpels dan kan je deze eenvoudig verhelpen met behulp van een cupping massage. Hiermee zal ook jij binnen no time ver een jonger uiterlijk beschikken.

Werkt cuppen tegen cellulitis – Cupping Cellulite

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat een cupping massage veel voordelen met zich mee weet te brengen. Echter is het van belang om nog even wat dieper in te gaan op Cupping Cellulite. Is het namelijk mogelijk om cellulitis te verminderen door middel van cuppen? Dit kan zeker, het is namelijk zo dat Cupping Cellulite ervoor zal zorgen dat de bloedcirculatie in het lichaam toeneemt. Dit heeft weer als gevolg dat de vetcellen beter zullen worden afgevoerd en dat er veel meer zuurstof naar de spieren kan komen. Dit zorgt ervoor dat de huid wordt voorzien van een strakkere uitstraling. Precies, dit brengt met zich mee dat Cupping Cellulite jouw cellulitis voor eens en voor altijd kan verhelpen. Hiermee ben jij in staat om binnen no time te zorgen voor een strak resultaat.

Kies jij voor de Cupping Master?

Mocht je zelf met cuppen aan de slag willen gaan dan bieden wij je deze mogelijkheid. Bij ons op de site is het namelijk  mogelijk om de Cupping Master te bestellen. Dankzij de Cupping Master kan iedereen thuis aan de slag met het cuppen. Door de verschillende temperatuurinstellingen is het mogelijk om de Cupping Master te gebruiken op een manier die jij prettig vindt. Dankzij het prettige LED display kan je precies zien hoe heet jouw Cupping Master eigenlijk staat. Ook kun je hierop de intensiteit aflezen. Bestel vandaag nog de Cupping Master en ontdek zelf wat de voordelen zijn van het cuppen!


Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated